Perhokalastusta ja jotain muuta

Perhoja Tenolle 2009 – perho nro. 40

Tänään sain sitten tuhottua viimeisen kultakoukun eli nyt on sidottu samaan koukkuun kokoa myöten 40 kpl varmasti lohet karkottavia lohiperhoja. Siinä sivussa tuli tehtyä parisen kymmentä muunlaista sutia lohia kiusaamaan. Tuosta riimitysten alapuolelta löytyy kuva, tosin perhot ovat siinä kehitysympäristön askissa, josta ne pitää siirtää tuohon tuotantoympäristöön.

Kamppeet alkaa olla reissua varten kasassa. Vielä pitäisi saunottaa kahluuvarusteet sekä vavat ja kelat siimoineen. Tosin onhan ne jo kuivaneet pari viikkoa, mutta eipähän tule syöpäläisiä vietyä Tenolle, kun vielä löylyt vermeille antaa. Tällä kertaa päästään Norjan puolelle ja Sirmaan. Siitä on (uskoakseni) hyvä tehdä täsmäiskuja varsinkin Piltamoon ja Alakönkäälle. Uskon ja toivon, että norskien puolella on vähemmän kalastajia, jotta saa tehdä heittoharjoituksia koko viikon ajan ilman taukoja. Sijaintimme voi muutamana iltana olla tässä kuvassa esitetty. Kuva on otettu vuonna 2006 Piltamon alaosalta ns. puronsuumontun kohdalta. Me ollemma tosin tänä vuonna tuolla toisella puolella.

Teno_Piltamo_puronsuumonttu

 

 

 

 

 
Vielä tekisi mieli Simojoen lohia koittaa, vaikkapa huomenna ilta viettää. Nythän niitä on viimeisten 4 päivän aikana noussut jokeen saman verran kuin koko alkukautena yhteensä. Lupa olisi päällä, mutta voi iskeä paikallinen rauhoitusaika hallituksen toimesta. Katsotaan…

Kuva: Tenon lohien surmat

Salar_nro3_double_perhot_valmiina

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »