Perhokalastusta ja jotain muuta

Juhannuksen vietossa ja lohireissun valmistelua

Juhannus oltiin mökillä. Käytiin pienen matkan päässä purolla kokeilemassa, josko puronieriä olisi syönnillä – olihan se. Pariin tuntiin saatiin porukalla paistinkalat. Mukava olisi ollut värkätä pidempäänkin näiden kanssa, mutta kohtahan tuota pääsee puoleksitoistaviikkoa reissuun. Tenolle on suunta keskiviikkona ja pakkaus nyt kuumimmillaan käsillä.Puronieriää

Reissukamoja

Iijoessa vettä riittää sen verran, että kahlaamaan ei kotikoskella vielä huvita yrittää ja sen vuoksi kalastaminenkin perholla tuntui liian haastavalta meikäläisen makuun. Alla kuvassa alapuolisen saaren ”pienempi” väylä, josta normivedellä kahlailee yli miten tahtoo. Nyt oli heti rannassa jo rintaan asti vettä ja virtaamakin ihan riittävä.Vettä_riiittääSateenkaari

Viemäriasennukset ei ole aikanaan oikein menneet ns. putkeen. Kun lunta oli paljon sulaa ja sateita nyt alkukesänä jo liikaakin, niin pintavedet löysivät heikon kohdan mökin viemäriverkostossa. Ongelman selvitystä varten tein virityksen, oikean tee-se-itse-viemärivideokameran suksisauvaan kiinnitettynä ja valonheittimillä varustettuna. Onneksi tuli tutkittua eikä tavalliseen tapaan heti hutkittua – alunperin oli nimittäin tarkoitus alkaa käsin kaivamaan itse viemärisäiliö näkösälle, kun se aina täyttyi sadevesillä. Videolta sain sen verran selville, että pintavvedet lipuvat kivasti viemäriputkeen ja täyttävät sitä kautta viemärisäiliön iloisesti päivässä tahi parissa. Eli kaivuuhomma pysyi samana, mutta paikka lienee nyt oikeampi. Siinähän se kesäloma sujuukin rattoisasti.

DIY-viemärikamera

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »