Perhokalastusta ja jotain muuta

Perhonsidonta ja perhot

Perhoja olen tehnyt vuodesta 1994 lähtien. Kalastan 99,99% itse tehdyillä perhoilla. Tuo 0,01%:kin on yleensä vahinko. Omilla perhoilla kalastaminen tuntuu vain mukavammalta, vaikka ne muiden tekemät todennäköisesti olisivatkin kauniimpia ja tehokkaampia.

Nykyisin suosikkejani harjuksen ja taimenen pyynnissä ovat erilaiset mudler-päällä varustetut streamerit, (kuulapää) pupat sekä pintaperhot. Larvastusta ei ole vuosiin tullut käytettyä, vaikka se tehokasta onkin.

Lohen kalastuksessa käytän lähinnä 1-, 2- ja 3-haara koukkuihin sidottuja perhoja. Putkiperhojakin olen tehnyt, mutta jostain syystä niiden käyttö on jäänyt todella vähälle. Usko koukkuperhon pyytävyyteen on ollut suurempi ja sen vuoksi koukkuun sidottu perho useimmin tulee perukkeeseen sidottua.

Nobbyt1

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »