Perhokalastusta ja jotain muuta

Kauden avaus ja raksahommia

Kausi alkoi torstaina, kun karkasin töistä hiukka aikaisemmin ja lähdin kohti Jurmua. Pysähdyin matkalla Eräkontiolla ostamaan kaverille tarvikkeita. Ei ollut tarkoitus hankkia itselle mitään, mutta nytpä mulla on uusi kahluutakki ja markka-aikaan hinta olisi voinut tuntuakin kalliilta. Onneksi on nuo eurot käytössä, niin muutamalla satasella selvisin ulos ko. putiikista.

Pääsin perille ja kävin mökillä vaihtamassa asianmukaisen varustuksen päälle ja jatkoin autolla Pirinkosken alaosalle. Sen verran oli jo kesä alkanut, että sääsket meinasi pari kertaa haitata harrastusta, mutta en tarvinnut offia, varsinkaan kun se tökötti jäi mökille. Säähän oli mitä mainioin, kun ekan puolen tunnin jälkeen vettä alkoi tulemaan taivaalta kaatamalla. Joessa oli vettä todella runsaasti, mitä normaalisti tähän touko-kesäkuun vaihteeseen sitä sattuu olemaan. Onnistuin saamaan yhden juuri ja juuri alamittaisen istari-taimenen, jonka päästelin pois jatkamaan kasvua. Sitten karkuutin toisen taimenen ja siinäpä oli tämän kauden avauksen tapahtumat. Enpä jaksanut kalastaa kuin reilun pari tuntia tällä kertaa, kun piti lähteä raksalle. 

Ja uuden möksän rakennustyömaahan etenee vauhdilla kohti taivaita. Tämähän on se tekosyy, ettei perhokalaan juurikaan nyt jouda. Täytöt ja sadevesi- sekä salaojajutut saatiin tehtyä ja nyt alkaa sitten itse rungon pystytys. Tänään sunnuntaina leikin pyrömaania ”tohon” (öö, kaasupullo ja sellainen poltin, vähän niinku iso sytkäri) kanssa ja sulattelin sokkelihuovat perustuksen viimeistelyvaiheena. Mökki tulee ihan varmasti valmiiksi jouluksi, ei vain tiedä vielä jotta minkä vuoden jouluksi.

Raksalta

 

 

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »