Perhokalastusta ja jotain muuta

1h 15min

Sen verran jaksoi käydä kalassa perjantai iltana. Vesi on niin helekutin korkealla Iijoessa nyt. Juoksuttavat ilmeisesti jostain ylävirran puolella järveä tyhjemmäksi ja se näkyy alavirran puolella. Mökiltä lähdin alavirtaan kahlaamaan ja sainkin alkuun noin 35 cm taimenen. Se pääsi jatkamaan temppujaan jokeen. Seuraava tapahtuma olikin jo sitten siinä vanhan kalankasvatusaltaan kohdalla, kun harjus nappasi kuulapääpupaan. Mittaa fisulla oli 36 cm eli ylitti alamitan ja kala pääsi ruokalistalle. Hiukkasen tämän jälkeen keskivirrasta nappasi pöhölö-taimen. Perhon se otti äkäisesti hyppäämällä ja väsytyksen aikana taimen teki niitä volttejaan varmasti kymmenen kertaa. Totesin kalan lailliseksi ja otin siltä nirrin pois. Seuraavana päivänä raksahommien jälkeen annoin kaloille savua silmille ja sen jälkeen ne joutuivat parempiin suihin.

Kuva: Harjus, taimen ja savupönttö (before, after)
Harri_ja_taimen_saa_savua_12.10

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »