Perhokalastusta ja jotain muuta

Joulukuusenkoristeita Tenolle

Kuumotus uuteen kauteen alkoi toden teolla kuluvan viikon aikana ja lähtölaukauksena toimi Tenojoen reissun aikataulun sekä majoituksen varmistuminen. Storfossen Campingillä kuulemma puhutaan selevää suomea ja minä sinne siten soitin ja kysyin ”puhutko suomea”. Vastaus tuli selkeästi toisella kotimaisella että ”no”. Ilmeisesti siellä suomalaiset puhuvat keskenään suomea, mutta norjalaiset omistajat eivät 🙂 No, ongelmaahan ei ollut kun lontooksi sovittiin ”alla included” 5hlö mökki varatuksi 7.-14.6. väliseksi ajaksi. Hintakaan ei ollut kuin lähes 2x verrattuna Suomen puolen vastaaviin, mutta nythän mökki on suoraan kalapaikkojen vieressä Boratbockan kupeessa ja siinä on meille 6 km Norjan rataan joesta kalastettavana viikoksi. Tämä vähentää alituista autolla ajelua sekä siihen liittyvää välttämätöntä mietintää, että kenen vuoro olisi olla kuskina.

5 vuotta ollaan Tenolla kuljettu aina samalla heti juhannuksen jälkeisellä viikolla. Ko. ajankohdassa ei ole mitään vikaa ja saalistakin on tullut. Jo viime reissun jälkeen alettiin miettimään, että kait se vesi virtaa Tenossa jo alkukesästäkin ja ei tarvitsisi niin pitkään odottaa reissua, kun aikaistetaan sitä. Aloitus 7.6. ja valittu majoituspaikka tarkoittavat vähintään sitä muutosta, jotta:

 

  • kalastus keskitetään Boratbockan, Alakönkään sekä Bildamon alueelle (2/3-uppo rules)
  • alkukauden perhot ovat isoja (tai sitten joku helekutin #12 koukkuun sidottu harriperho alkaakin toimia)
  • haavia ei tarvita, koska tittejä ei tule yhtään. Jos sellainen titti sattuu koukun päähän tarttumaan, se ravisteltakoon välittömästi pois (C&R)
  • ruoka- ja juomahuollon suunnittelu on ensiarvoisen tärkeää, ettei tarvitse ajella joka päivä Utsjoelle täydennystä hakemaan
  • muista varusteista shortsit ja aurinkorasvan voipi jättää pois. Tuskin Offiakaan tarvitaan, mutta lumilapion mukaan ottaminen on ihan jees

Putkiperhoja TenolleKuva: joulukor… ei ku kivasti välkehtiviä isompia alkukauden lohenkarkottimia

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »