Perhokalastusta ja jotain muuta

Enää 8 päivää lähtöön

Reilu viikko pitää vielä jännittää ja sitten on lähtö Tenojoen maisemiin. Uusia perhoja on tullut tehtyä luvattoman vähän, mutta täytyy ottaa sidontakamat mukaan, jos joku löytää juuri sen ottiperhon mallin. Etujoukot, tapansa mukaan, menevät pari päivää aikaisemmin pelipaikoille kartoittamaan ottimontut. Allekirjoittanut istuu mukavasti Oulu – Storfossen välin vänkärin paikalla, kun Risto-poika toimii kuskina koko matkan. Näin mies lupasi kerran, mutta saa nähdä kuinka käy.

Luvassa on viikko erittäin rentouttavaa lohenkalastusta loistavassa ylälapin alkukesän säässä. Positiivisena asiana valitsemassamme (Jaakon valitsemassa) ajankohdassa on se, että sääsket ei pääse yöpakkasten aikaan lentoon ja juomat pysyy repussa kylmänä. Negatiivinen asia on se kylmyys, mutta se taklataan sillä, että lämmin mökki on kalastusmestojen vieressä ja möksässä on jääkaappi, jossa puolestaan juomat kylmänä. Eli emme yksinkertaisesti voi hävitä tällä reissulla (paitsi julmetusti euroja tahi Norjan kruunuja).

Ennen reissua pitäisi vielä ehtiä käydä tekemässä harjoitusheitot Kuusisaaren nokalla ja oikeakin kalastusreissu Jurmuun tulevana viikonloppuna. Tavoitteena on tietenkin saada jälkikasvulle positiivisia kalastuskokemuksia eli saalistaa jokunen tuore (eli vastikään istutettu taimen) Iijoen kuohuista. Itsehän en siis ole saalishakuinen vaan pelkästään luonnossa sen kauneuden vuoksi viihtyvä kalastuksen harrastaja, mutta lapsille se saalis vaan on niin tärkeä juttu.

Kuvat: muutamia yltympäriinsä karvoilla ja kimalteilla koristeltuja putkiperhoja*

Putjiperho

Putjiperhoja

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »