Perhokalastusta ja jotain muuta

Uusi/vanha siima – ostoksilla

Käväisin viime perjantaina työreissulla isolla kylällä eli Helsingissä ja tapoin aikaa käväisemällä Speyclavessa. Ihan oikeaa asiaakin minulla sinne oli eli tarkoituksena oli hankkia uusi ampupää tuohon Vissun Catapulttiin. DDC:tä kyselin ja myyjän suosituksesta otin sitten luokkasen eli #10/11 siiman intteri rungolla. Tarkoituksena on kokeilla tuota täyspitkänä. Ostin siihen lisäksi myös S4/S5-tipin, jos sitä vettä on joissa yhtä paljon kuin viime vuonna. Tänään tein tippeihin ja runkoon loopit hitsaamalla ja kohta pitäisi päästä testaamaan siima vavan kanssa. Itse asiassa minullahan oli jo tuo DDC-connect tuossa #10/11 luokassa, mutta se on ollut käytössä 9/10-luokan vavoissa 11,5m mittaan pätkäistynä jolloin siiman paino on ollut siinä 38 gramman huitteissa. Ja kun menin viime syksynä ostamaan DDC-connectin #9/10 luokkaisena ja sitä on tarkoitus käyttää täyspitkänä 9/10-luokan G.Loomiksessa, niin tuo vanha DDC-connecti joutaa kaverille käyttöön.

Niin ja Visionin (kahden käden) vapoihinhan on lyöty usein se suositeltu ampumapään paino. Esim. #11 Gtfour Catapultilla se on 37gr. Ihmettelin sitä, koska omaan tyyliin tuon painoista siimaa pitää heittä #9-10 luokan pahloilla. Speyclaven kauppias epäili, että Visionin vapojen pääarkkitehti tykkää heittää kevyttä ampupäätä pitkällä perukkeella, eli siitä voisi johtua nuo jonkin verran alhaiset painosuositukset. Tämä tämmöisenä kommenttina niille, jotka Visionin vapaan hakevat sopivaa ampupäätä.

Valkokärkinen oravan häntä on loppunut näköjään koko maasta, kun sitä ei ole näkynyt Oulun kaupoissa eikä löytyny Speyclavestakaan. Ostinpa sen sijaan sieltä sitten muutaman sidontalankarullan. Kiitokset kauppiaalle asiantuntevasta palvelusta. Ko. henk.koht. palvelua ei nettikaupoista saa tai ainakaan se ei aina tänne ruudun taakse välity, joten todella mukava ostaa vermeitä ”paikan päältä”.

Jaahas, pitääpä vielä ennen Euroviisuja (ihan varmasti katson ne 😉 ) koodata tuohon etusivulle kuumimmat ja vanhat hotit siten, että ne tulevat automaagisesti siihen sivulle eikä tartte aina julkaisujärjestelmän sivu-editorin välityksellä niitä sinne laitella.

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »