Perhokalastusta ja jotain muuta

Vettä tulee ja…

Lumien sulaessa alkaa mieli kuvittelemaan (ts. mielikuvitus), että kesä olisi lähelläkin. Pihalla on toki paikka-paikoin lumikasoja reilun toistametriä korkeasti, mutta silti piti alkaa miettimään näitä kalastusasioita. Talvi on tähän asti mennyt sitten ihan muissa asioissa. Yhteenkään OSPK:n pörhökerhon iltaan ei ole muka joutanut ja yhtään perhoakaan ei ole tullut vielä sidottua. Sain kuitenkin pari viikkoa sitten kaivettua perhorasiat esille ja laiskuuttani totesin, että onhan noita kertynyt eikä uusia tarvitse heti tehdä, paitsi Silakalle lupasin muutaman lohenkarkuuttajan tehdä.

Kesäkuun Tenon reissun majoitus on varattu. Paikkana piti Norjan puolen sijasta tyytymän Suomen puoleen ja Utsjoen viereen. Mökki on kuitenkin isompi ja kauniimpi kuin aikaisemmat ja siellä tuskin pakastinkaan sulaa kesken reissun. Tällä kertaa etujoukot ovat sinne menossa jo juhannusta viettämään ja itsellä lähtö taitaa olla perinteisesti sitten jussin jälkeen sunnuntaina. Ja toista kesän reissua ollaan sitten suunnittelemassa heinäkuun lopulle ja ilmeisestikin kohteena on Lainiojoki eli ulkomaan reissua pukkaa. Kumivene Kursk on telakalla ja toivomuksena on, jotta siitä venttiilin särkenyt taho ehjää sen ennen reissua. Kurskin olisi siis tarkoitus taas vaihteeksi väistellä Lainiojoen kiviä.

Ja jottei tänä vuonnakaan jäisi euroja säästöön, aloitin hankinnat hyvissä ajoin. Talvella Prismasta takertui mukaan alennuksesta uusi 5-luokan siima ja tänään sain postista uuden kelan siihen. Siis käytettyhän kela oli, mutta minulle uusi. Nyt on sitten kahluukenkiä lukuun ottamatta Jurmussa kaikki kalastuksessa tarvittava rekvisiitta odottamassa eikä tarvitse jatkossa enää pyydysvälineitä raahata mukana. Tosin sitten kun lohi nousee taas Iijokeen, saan sinne hankkia uudet lohivälineetkin, you wish.

Kelaa Iijoen sinttien kauhuksi

Trion

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »