Perhokalastusta ja jotain muuta

Reissuja ja uusia hankintoja

Ensi kesän pääreissut saatiin tuossa pari viikkoa sitten sovittua. Nyt tulevana suvena on tulossa myös tämmöisiä lyhyempiä puolireissujakin, mikä on sikäli mukavaa. Perinteinen reissu Tenojoelle ajoittuu perinteiseen aikaan eli juhannuksen jälkeiselle viikolle. Tällä kertaa varattiin mökki Sirmasta joen toiselta puolelta (= Norja, jos joku ei tiennyt). Tämä on aivan mahtavaa, kun pääsee kerrankin heittämään oikealta puolelta. Lohihan ui aina siellä kaukana keskivirrassa tahi vastarannalla 😉 Lupaan yrittää heittää kokoajan maksimipituuksille aina siimat sykkyrällä, jotta muut voi onkia ne kalat siitä ranta matalasta. Mökin varustukseen kuuluupi vene, jota Silakka on luvannut soutaa koko viikon, vaikka siinä rantakivillä. Noh, joka tapauksessa tällä reissulla ainakin joku meidän sakista yrittää sillä edullisella Tenon soutuluvallakin lohta narrata. Minulla ei taida vielä innostusta siihen hommaan riittää.

Toinen reissu, aka humureissu, toteutetaan Inarijoelle heinäkuun viimeisellä viikolla. Varasimme riittävästi majoitustilaa kämppien muodossa joen varrelta. Kumivene ei pääse tälle reissulle mukaan. Tarkoituksena on pyytää lohta, eiku harria ja taimenta. Nieriää elikkäs rautua olisi tarkoitus myös pyydystää, muttei päästää, jos sitä ei saada ihan kohtuuttomasti, siis sitä rautua, ja sitähän ei varmasti saada, sitä rautua.

Tätä reissua edeltää b-luokan ”olen (luullakseni) vielä nuori”-reissu Poriin, katsomaan Metallica, Linkin Park etc. osastoa. OVN-reissun primäärisenä tarkoituksena on hankkia vielä pääsyoikeus elokuulle kumiveneellä tehtävään trippiin. Kohteena on, ylläri ylläri, Lainiojoki. Tosin tällä kertaa ei tetsata vaan lasketaan sieltä sillalta muutama kymmenen kilometriä alavirtaan ja pyydystetään fisuja. Kesto on 4 päivää, tai sitten 5.

Lähinnä Tenon reissua ja muutamaa Tornio-Muoniojoen reissuakin ajatellen, hankin vastikään itselleni uuden vavan. Kyseessä on 15-jalkainen 11-luokkainen Vision Gtfour Catapult. Limingantullin Prismasta kepukka lähti 259 euron hintaan (ja vielä boonukset päälle). Repikääs siitä, muka lohen kalastus kallista. Tämä hankintahan luonnollisesti tarkoittaa sitä, että tarvitsen tod.näk. uuden kelan ja siiman ja tietenkin kahluuhousut ja… No sen lisäksi Britannian kuningaskunnasta sain lähettämääni rahakorvausta vastaan paketissa puisen perhokotelon sekä uuden rannarin, Airflo merkiltään. Jottei kaikki menisi ihan hankinnan puolelle ja täten aiheuttaisin itselleni tuontiylijäämää, vaihdoin vanhan Vissun 9-10-luokkaisen vavan rakennusvillaan. Hyvät kaupat, eikö vain.

P.S. Tenon reissun tarkempi suunniteluiltama pidetään perinteisessä paikassa huhtikuun puolen välin kieppeille perinteisin menoin.

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »