Perhokalastusta ja jotain muuta

Perinteinen kauden avaus

Kauden avaus suoritettiin perinteisesti Jumussa kesäkuun alussa. Uuden mökin valmistumisen vuoksi puitteet olivat parantuneet. Ei kylläkään kalastukselle, mutta sille oheistoiminnalle. Keskiviikkona illasta saavuimme paikalle J:n ja M:n kanssa ja totesimme ajankohdan liian myöhäiseksi varsinaiseen asiaan ja tämä johti sitten meidät toisen harrastuksen pariin. Tuparilahjaksi kalakaverit toivat drinksulaseja, jotka seisoivat pöydällä yhtä vinossa kuin anopin mökki tuolla alarinteessä. Lasithan piti testata moneen otteeseen illan ja pikkutuntien aikana.

Drinksulasit_kenossa

 

 

 

 

 

Pitkien yöunien jälkeen heräilin klo 7 ja koska herätys oli sovittu klo 9, niin aloitin kolisteluni keittiössä vasta sitten. Kalakaverit valittelivat jotain myyräkuumeesta ja vanhanaikaisen käymisestä illalla, mutta aamupalan jälkeen suunnattiin reippaasti Jurmunkoskelle ja alettiin kalastamaan mökiltä alavirtaan päin. Muutaman tunnin rupeaman jälkeen meillä olikin jo syömäkalat kasassa ja jokunen mitan täyttävä päästetty jatkamaan jokeen kasvamistaan. Grillatun lounaan jälkeen suunnistettiin kosken niskalle ja todettiin paikan menettäneen hohtoaan vuosien saatossa. Ts. kalaa ei täältä enää tule entiseen malliin. Palattiin savustamaan päivällä saatu saalis ja lämmittämään saunaa.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli Pirinkosken alaosalla käynti. Kuinka ollakkaan pullataimenet olivat uineet paikalle ja niitä sitten tärppäsi mitä erikoisemmista paikoista. Parin-kolmen tunnin jälkeen M jo kyllästyi ja lähdimme laittamaan tanelia evääksi. J jäi työkavereiden kanssa vielä jatkamaan kalastusta. 

Koskapa meillä piti olla jo perjantaina illalla kotona, päätimme pikasuolata päivän saaliin ja antaa niillekkin häkää silmille. Syötäviä niistäkin kaloista tuli, vaikka suolaus tehtiin kerettiläisesti normihienosuolalla ja juuri ennen savustusta.

Kuvapankissa kuvatuksia reissulta »

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »