Perhokalastusta ja jotain muuta

Hellettä paossa

Lupa on päällä nyt koko ajan, kun se kausilupa tuli Simojoelle hankittua. Lähdettiin aamulla ja käytiin Suukoskella kalassa. Ei näkynyt mitään. Sitten ajettiin Vähä-Petäjälle ja sen laskun jälkeen tallusteltiin Pyttykoskelle. Pyttykoskella harrit puri lohiperhoa. Pyttysaaresta pois kahlatessa istahdin kerran koskeen, tarkoituksella tietenkin. Ei mennyt edes peuhareihin vesi. Tämän jälkeen käytiin vielä yksi lasku tekemässä Mertakosken alaosilla, mutta ei sielläkään mitään näkynyt. Positiivista oli kuitenkin navakka tuuli, jotta sai jälleen hiukan tuulituntumaa 3 viikon päästä alkavaa Tenon reissua varten.

Simojoella (ja kuulemma Kemissäkin) oli koko päivän kohtuullisen viileä tuuli. Torniossa oli lähes helle kuten Oulun ja Kemin puolessa välissäkin. Jännästi tuossa oli koko päivän tuollainen viileä kaistale.

Tällä viikolla, ehkä viikonloppuna pitää sitten avata kausi Jurmussa. Jospa sieltä lohkeaisi lohta pienempää syömäkalaa vaikka savupönttöön asti.

Simojoki - Suukoski

 

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »