Perhokalastusta ja jotain muuta

Harjusta ja taimenta Jurmunkoskelta

Tuli vietettyä KE-LA Jurmussa mökillä. Vein mökille vanhan Centuryn aihiosta tekemäni 5/6-luokan vapani sekä yhden ylimääräisen kahluutakin perhoboxeineen yms., ettei tarvitse aina raahata kaikkia kamoja mukana mökkireissuilla.

TO-illalla vaivaiduin pukemaan vermeet niskaan ja lähtemään joelle kalaan. Ilmeisesti helteiden loppuminen ja sään muuttuminen oli aktivoinut kaloja. 1,5h perhostelun tuloksena sain 6 mitta-harjusta, joista 2 kpl (á 35cm) otin savustus pönttöön ruskettumaan. Mitään isomuksia ei tullut, mutta kyllä kosken harjuksen keskimitta on lähtenyt taas nousuun, which was nice. Lähes kaikki harjukset tulivat päätyperhona toimineeseen mudler-päiseen streameriin, jossa on runkona hopea tinseli ja siipenä mustaa marabouta, yksinkertaista vai mitä. Laskun lopulla samaiseen perhoon tärähti taimen. Pienen kamppailun jälkeen haavitsin noin 50cm istari-tanelin. Hyvän vastuksen se kuitenkin antoi tuossa vanhassa perhovavassa. Hyppäsikin pentele muutaman kerran. No, löysin samalla uuden syvähkön ottimontun aivan rannasta.

Harrit ja taimen joutuivat seuraavana päivänä savustuspönttöön ja ihan hyviä niistä tuli. Pieni maan/mudan maku kaloissa jo oli. Varmasti lämpimät säät olivat lämmittäneet joen veden ja sitä mukaan nuo makuvirheet pahenee.

Taimen 50cm Jumunkoskelta

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »