Perhokalastusta ja jotain muuta

Eräkontion sikapäivät

Stockmanin sikapäivät meni ja siinä samalla Kärkkäisenkin, joten kivana yllärinä tälle syksylle oli järkätty viime viikonlopulle Eräkontion sikapäivät. Elikkäs ale oli kaikesta 50% ja eihän sieltä malttanut pysyä poissa. Olihan ko. lauantai jokin pyhäpäivä ja muut kaupat nakkikioskeja lukuun ottamatta lappu luukulla.

Hyvissä ajoin valmistauduimme vaimon serkun kanssa matkaan kohti Oulun tulevaa lähiötä eli Kiiminkiä. Jo 5 minuuttia ennen puodin aukaisua piha oli kanssaharrastajien autoja täynnä. Muutkin olivat siis tulleet täyttämään varastojaan. Itse kaupassa oli kaikenlaista väkeä. Herrasmiehiä eli perhokalastajia oli joitain ja sitten oli tätä kummajaista turskanpyytäjää täydentämässä esinevarastojaan (lue kankia ja uistimia). Team Jylyppy oli edustettuna meidän kahden lisäksi mestarikalastaja jmpalolalla kera hänen tuoreella vaimollaan. Kovin tuntui vielä olevan sopuisaa nuorellaparilla tuo kalastustarvikekaupassa käynti. Tosin mestarikalastaja ei näyttänyt uskaltavan ostaa tällä kertaa yhtä siimarullaa enempää, missä lie syy. Me vanhemmat älysimme jättää emännät kotia 😉 Niin ja etelän vahvistuksista yhtä (liika)varvasta köyhempi bassobaritonitorven soittaja Matts oli etänä ostoksilla mukana.

Kaiken tämän alustuksen jälkeen päädyin hankkimaan vihdoinkin itselleni vähän häävimmän normikalastukseen sopivan perhovavan. Mukaan tarttui tuo Briteissäkin testeissä menestynyt 5-luokan ysijalakanen Guideline LPXe. Hintahan oli kohdillaan, niin nyt oli oikea aika investoida. Tosin ainahan on oikea aika investoida näihin juttuihin. 

Kuva: uusi ja ehta Guideline

Guideline_LPXe_9-5

Muusikko Matts oli puhelimen välityksellä vailla kelaa ja hänelle hankittiin sitten Vissun XLA kela. Se on nätti, siihen ei mahdu pohjasiimoja eikä se jarrukaan siinä varmaan pelaa, mutta kyllä sillä tai sitä heittelee. Kela on matkalla Mannerheimintielle Zadiin ja tätä kirjoittaessa rulla jumiutunut Itellan lakkoilun vuoksi Kärsämäen postiin. Ehkä se ensi syksyksi ehtii omistajalleen asti.

Vaimo serkun tavoitteena oli löytää uistinten heittelyyn sopiva vapa. No sellaistahan ei löytynyt, mutta löytyihän kuitenkin helevetin halavat kahluuhousut ja niihin sopivat kahluukengät. Onneksi mukana on aina joku, joka on porukassa se järkevä.

Kaiken kruunuksi kassalla vielä totesin myyjälle, että eräs Koillismaan vanhapoika tarvitsisi uuden vavan, kun entinen 10 vuotta käytössä ollut on mennyt veltoksi. Näitähän velttoiluja sattuu joskus nuoremmillekin. Myyjähän tiesi tilanteen ja haettiin vielä Visa-laskuun yksi uusi jämäkämpi vapa ostoskoriin.

Loppujen lopuksi ihan hyvin vietetty puolitoistatuntinen oli eikä shoppailusta ollut tietokaan. Me kaksilahkeiset ostettiinkin jotain pelkän katselun ja hipelöinnin sijasta.

About jylyppy.net

jylyppy.net - perhokalastaja

Nämä ovat allekirjoittaneen kotisivut ja sivujen aiheena on lähinnä perhokalastukseen liittyvää asiaa ja jotain sen vierestä.

Perhokalastusblogini alta löytyy pääosin minun ja osin kalakavereideni uusimmat kuulumiset tähän "jaloon" kalastusharrastukseen liittyen.

Humualueelle »